Over Liesbeth

Ik ben Liesbeth Janse, 42 jaar, getrouwd, moeder en ik heb de afgelopen jaren een praktijk voor psychotherapie gehad in een fijne groepspraktijk in Leuven in België. Sinds het najaar van 2021 woon ik met mijn gezin in Zuidhorn en ben ik mijn praktijk in Groningen gestart.

Mijn hart gaat uit naar het ondersteunen van mensen die psychisch in een moeilijke of uitdagende fase van hun leven zitten. Naast mijn therapeutische scholing heb ik een creatieve achtergrond als zangdocente, zangeres en actrice. Deze achtergrond heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Jungiaans therapeutische kwaliteiten, zoals een open intuïtieve houding, gevoel voor symbooltaal, analytisch vermogen, het aanboren van creativiteit en een verbeeldingskracht die nodig is om je in te leven in de belevingswereld van de cliënt.

Kwalitatieve en vakbekwame zorg

Om kwaliteit van therapie te waarborgen laat ik me adviseren door verschillende supervisoren en mijn intervisiegroep. Ook ben ik een RBCZ gekwalificeerde therapeut en ben ik daarmee opgenomen in het kwaliteitsregister van RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Daarnaast ben ik geaccrediteerd lid van de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT), de Belgisch-Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie (BNVIP) en de Belgische Federatie voor Humanistische, Experiëntiële en persoonsgerichte Psychotherapeuten (FPHE).
Tenslotte voldoe ik aan de eisen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (WKKGZ) door aangesloten te zijn bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG).

Cliënten over Liesbeth en de therapie

‘Liesbeth is als therapeut integer en genuanceerd en geeft ook ruimte aan humor in de therapie. De therapie was zeer waardevol voor mij, ik heb mijn balans teruggevonden en sta nu veel meer in mijn kracht.’ (vrouw, 27 jr)

‘Liesbeth kon zich inleven in mijn belevingswereld, waardoor ik me echt gehoord voelde. De therapie heeft me goed gedaan; ik ben helderder geworden in mezelf, heb meer bewustzijn gekregen over mijn gevoel waardoor ik nu beter voel wat ik wil en daarnaar kan leven. Relaties zijn verbeterd.’ (man, 29 jr)

‘Liesbeth heb ik als een betrouwbare en stevige therapeut ervaren. Ik voel me rijker en heb een basisvertrouwen in mezelf gevonden.’ (vrouw, 63 jr)

‘Ik vind haar chill. Ik kon alles zeggen zonder dat het raar gevonden werd. Door de therapie voel ik me steviger en heb ik mezelf veel beter leren kennen.’ (meisje, 16 jr)

‘Liesbeth is doortastend als het nodig is en ruimte gevend om het zelf te ontdekken. Ik had het gevoel alles te kunnen zeggen, zonder dat ik oordeel ervaarde. De therapie ervaarde ik als niet te hoofdig en niet te emotioneel.’ (vrouw, 32 jr)

Opleidingen
Traumaverwerking (Jaaropleiding, specialisatie voor therapeuten – Educatieve Academie Antwerpen-Berchem)
Jungiaans analytische therapie (5-jarige Postgraduaat in Dieptepsychologie – Jungiaans Instituut Nijmegen)
Zingeving en Spiritualiteit (Propedeuse – Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht)
Psychosociale Basiskennis (Postgraduaat, CPION erkend – Instituut CAM)
Muziektheater (Master – Hogeschool voor de Kunsten Fontys Tilburg)
Zang Lichte Muziek (Bachelor – Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)

Aangesloten bij:

Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).
Licentienummer: 220059R
Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT).
Lidnummer: 821.22.A.

BNVIP 02
Belgisch-Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychotherapie (BNVIP).
Erkenning Psychotherapeut lidnummer PT: 19800908-180530.
FPHE-FHEP
Fédération belge des Psychothérapeutes Humanistes centrés sur la personne et Expérientiels.
Belgische Federatie voor Humanistische, Experïentïele en persoonsgerichte Psychotherapeuten.
Lid van Stichting Complementaire Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG). Centrum voor klachten- en geschillenafhandeling in de complementaire zorg.


WelkomJungiaanse psychotherapieOver LiesbethTariefContact


Contact gegevens

Praktijk Liesbeth Janse

Psychologiepraktijk Vechtstraat 29
9725 CS Groningen
T: 0641190408
E: praktijkliesbethjanse@gmail.com

KVK: 84367814
AGB-code zorgverlener: 90102202 
AGB-code praktijk: 90070840