Jungiaanse psychotherapie


Deze vorm van psychotherapie draait om bewust worden van wat er onbewust in je leeft en wat geleefd wil worden. In de dieptepsychologie worden psychische klachten gezien als signalen van dieperliggende problemen die gehoord willen worden. In de therapie kun je je hiervan bewust worden en de betekenis die achter de klachten schuilgaan gaan begrijpen. Dit brengt een verandering van binnenuit op gang, waardoor de klachten (als signaalfunctie) niet meer nodig zijn en daardoor kunnen verdwijnen. Een dieper inzicht in jezelf ontstaat wat je dichter bij jezelf brengt. Op die manier kun je tegenslagen in je leven (weer) beter dragen en kan je leven rijker aan gaan voelen.

“Een depressie is als een dame in het zwart. Als zij zich aandient, stuur haar dan niet weg, maar vraag haar als gast aan tafel en luister naar wat ze te zeggen heeft.”

Carl Gustav Jung

Duurzame verandering en persoonlijke groei
Deze psychotherapie uit de dieptepsychologie combineert inzichten uit verschillende scholen die voortgebouwd hebben op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De kracht van de therapie is het duurzame effect en dat je een persoonlijke groei doormaakt. Het is een therapie voor de ziel.

Werkwijze
Ik maak gebruik van gesprekstechnieken, dromen, tekenen, visualisaties en creatieve uitingsvormen. Voor meer informatie over droomanalyse in de therapie, lees mijn blog: Wat hebben dromen ons te vertellen?

WelkomJungiaanse psychotherapieOver LiesbethTariefContact

Contact gegevens

Praktijk Liesbeth Janse

Psychologiepraktijk Vechtstraat 29
9725 CS Groningen
T: 0641190408
E: praktijkliesbethjanse@gmail.com

KVK: 84367814
AGB-code zorgverlener: 90102202 
AGB-code praktijk: 90070840